top of page

Praktijk voor Psychotherapie

              "De kunst van het Herinneren"

Soms kan een verlies zo aangrijpend zijn dat het je niet meer lukt om verder te gaan met je leven. Je huilt de hele dag of voelt juist niets. Misschien voel je je eenzaam - niet begrepen in je verdriet. Soms denk je gek te worden. Je vermoedt dat de omgeving verwacht dat je de draad weer oppakt, maar zelf ben je er nog lang niet aan toe. Ieder verwerkt een verlies op zijn of haar unieke manier. Voor de ene duurt het langer dan voor de ander, daar zijn geen regels voor. 

Als jij dat wil loop ik een stukje met je mee, om hierin samen jouw eigen weg te zoeken. Een zoektocht naar woorden - naar beelden of metaforen, om in het kluwen van verdriet en gemis te kunnen rouwen. Om afscheid te nemen en ondanks alles toch betekenis te vinden. En stilaan je de kunst van het herinneren eigen te maken.

Als jij dat wil, banen we ons een weg :

  • In het toelaten van de wirwar van gevoelens (welke die ook zijn)
  • Om stilaan en op eigen tempo te kunnen leven met het verlies
  • In het vallen en weer opstaan waardoor het leven weer de moeite waard kan worden
  • In het zoeken naar een nieuw evenwicht, waar verbinding met "de ander" terug een plaats krijgt
  • In het delicaat proces van weten versus voelen, van loslaten versus verbinden

Tijdens de rouwbegeleiding krijg je maximaal persoonlijke aandacht via individuele gesprekken, eventueel ondersteund door creatieve werkvormen en afscheidsrituelen. Maar ook verduidelijking over wat je bij een rouwproces kan - mag verwachten en wat het bij jou kan teweegbrengen.

Intussen wens ik je veel sterkte.

bottom of page